Viridis Mundis

uw adres voor boomverzorging op hoogte

ONZE
SERVICE
ZORGPLICHT
VERGUNNING
FAUNA
WET
PRIJS
INDICATIE
HOUT
ZAGERIJ
VETERAAN
BOMEN
FAQ CONTACT

FAQ veel gestelde vragen

vraag: Wat kost het kappen van een boom?
antwoord: Er is geen standaard prijs voor het kappen of snoeien van een boom of struik. Dit is omdat elke situatie verschilt van elkaar. Er wordt daarom een schatting gedaan per boom en per situatie.

De kosten zijn afhankelijk van:
  - Formaat van de boom (breedte op 1,30 en hoogte,
  - Is het nodig om te klimmen of is een hoogwerker veiliger en sneller?
  - Toegankelijkheid van de werklocatie
  - Kan groen en kaphout vrij vallen?
  - Wensen mbt het afvoer van het snoei- en kaphout

vraag: Mag je bomen snoeien en kappen tijdens het broedseizoen?
antwoord: Je mag het gehele jaar door werken in en aan bomen! Het is een misverstand dat gedurende het broedseizoen het verboden is om bomen te snoeien en te kappen! Dit is alleen van toepassingen als de beheerder/eigenaar (bv Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten) dit verbod uitvaardigd voor haar gebieden.
Voor de boomzorger/zager is het altijd verplicht om een vooronderzoek te doen wanneer in of aan de boom gewerkt gaat worden. Is er een bewoond nest aanwezig van een inheemse soort, dan is dit verboden.

vraag: Waarom berekenen jullie kosten voor afvoer van groenafval?
antwoord: Wij kunnen als groenbedrijf ons snoei- en kaprestanten niet kwijt bij de gemeenten. Hierdoor moeten wij ons wenden tot composteer/recycling bedrijven. Deze wegen onze vracht en vragen een bedrag per kg. Wij maken vooraf een schatting van het gewicht. Later wordt dit aangepast in de factuur.

vraag: voor de offerte vragen jullie altijd aanvullende vragen. Waarom komen jullie niet langs?
antwoord: Dit heeft met tijd te maken. Wij doen veel relatief kleine klussen. Bij een bezoek van een aanvrager zijn we snel 1 2 uur bezig. Dit is in de meeste gevallen niet in verhouding tot de kosten van de klus.

vraag: Komen jullie altijd met 2 boomverzorgers?
antwoord: Ons werk is niet vrij van persoonlijke risico's. Om direct te kunnen handelen komen we met 2 boomverzorgers. De klus wordt iets duurder maar duurt vaak ook weer korter.
Bij minder intensieve klussen vragen wij vaak ook of de opdrachtgever aanwezig is of mee wil helpen.

     

vraag: gaat een snoei- en kapklus altijd door?
antwoord: Nee, veiligheid voor alles. Sommige weer condities maken het werk te risicovol. Hierbij kan je denken aan vorst, harde wind en soms regenval.

     

vraag: Zijn jullie wel gecertificeerd?
antwoord: Wij zijn gecertificeerd voor het zagen met motorkettingzagen en klimmen in bomen. Daarnaast worden geregeld bijscholingen gedaan om u kwalitatieve klussen te kunnen aanbieden.

     

VRAAG: Welke mogelijkheden zijn er om mijn boom uit de achtertuin te krijgen?
Wij kunnen dit op verschillende manieren voor u doen:

  • dmv een velling als de ruimte en tuin dit toelaat. Dit is een snelle methode.

  • klimmend waarbij de takken en het hout worden afgevangen. Toegepast indien er zich onder de boom schuurtjes, huizen, kassen of schuttingen bevinden.

  • mbv een hoogwerker. Vaak toegepast bij meerdere bomen en/of lastig klimbare bomen.

  • mbv een telekraan. De boom wordt in delen gezaagd waarbij elk deel uit de boom wordt gehesen naar een plek waar deze verder verwerkt kan worden.

     

vraag: hebben jullie ook voorbeelden van uitgevoerde klussen?
antwoord: Jazeker wel. We zijn weliswaar geen filmproductiebedrijf maar hebben wel een paar links die u kunt bekijken op ons Google kanaal of op onze Facebook pagina.

video 1 - video 2 - video 3