FAQ's, veel gestelde vragen


Vraag:
Wat kost het kappen van een boom?
Antwoord:
Er is geen standaard prijs voor het kappen of snoeien van een boom of struik. Dit is omdat elke situatie verschilt van elkaar. Er wordt daarom een schatting gedaan per boom en per situatie.

De kosten zijn afhankelijk van:

  • Formaat van de boom (breedte op 1,30 en hoogte,
  • Is het nodig om te klimmen of is een hoogwerker veiliger en sneller?
  • Toegankelijkheid van de werklocatie
  • Kan groen en kaphout vrij vallen?
  • Wensen m.b.t. het afvoer van het snoei- en kaphout


Vraag:

Waarom rekenen jullie een starttarief?

Antwoord:

Voor elke klus maken wij kosten die wij niet kunnen verrekenen in de factuur. Die kosten kunnen bestaan uit: voorbereiding, kosten voor bedrijven die online uw klus doorsturen (Werkspot of Homedeal) en niet werkbare uren tijdens het voorrijden. Deze kosten worden berekend voor de eerste twee uur van de 1e zager.



Vraag:
Mag je bomen snoeien en kappen tijdens het broedseizoen?
Antwoord:
Je mag het gehele jaar door werken in en aan bomen! Het is een misverstand dat gedurende het broedseizoen het verboden is om bomen te snoeien en te kappen! Dit is alleen van toepassingen als de beheerder/eigenaar (bv Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten) dit verbod uitvaardigt voor haar gebieden.
Voor de boomzorger/zager is het altijd verplicht om een vooronderzoek te doen wanneer in of aan de boom gewerkt gaat worden. Is er een bewoond nest aanwezig van een inheemse soort, dan is dit verboden.


Vraag:
Wat is stobbefrezen?

Antwoord:
Als de boom gezaagd is blijven de wortels en stobbe over. De stobbe steekt boven het grondniveau uit. Deze vormt op den duur een sta in de weg en regelmatig gebeurt het dat er nieuwe takken tevoorschijn komen.

Met stobbefrezen frezen we het laatste stuk van de stam 10 á 15cm diep ten opzichte van het grondniveau weg. Zo kunt u hierna hierover gras, bestrating leggen of vlak afwerken.

De prijs voor het stobbefrezen wordt berekend aan de hand van de gemiddelde diameter van de stobbe vermenigvuldigt met het standaard bedrag.

Indien het niet lukt om op dezelfde dag van het zagen de stobbe te frezen, dan zal hier een nieuwe afspraak voor worden gemaakt.


Vraag:
Waarom berekenen jullie kosten voor afvoer van groenafval?

Antwoord:
Wij kunnen als groenbedrijf ons snoei- en kaprestanten niet kwijt bij de gemeenten. Hierdoor moeten wij ons wenden tot composteer/recycling bedrijven. Deze wegen onze vracht en vragen een bedrag per kg. Wij maken vooraf een schatting van het gewicht. Later wordt dit aangepast in de factuur.


Vraag:
Voor de offerte vragen jullie altijd aanvullende vragen. Waarom komen jullie niet langs?

Antwoord:
Dit heeft met tijd te maken. Wij doen veel relatief kleine klussen. Bij een bezoek van een aanvrager zijn we snel 1 á 2 uur bezig. Dit is in de meeste gevallen niet in verhouding tot de kosten van de klus.


Vraag:
Komen jullie altijd met 2 boomverzorgers?

Antwoord:
Ons werk is niet vrij van persoonlijke risico's. Om direct te kunnen handelen komen we met 2 boomverzorgers. De klus wordt iets duurder maar duurt vaak ook weer korter.
Bij minder intensieve klussen vragen wij vaak ook of de opdrachtgever aanwezig is of mee wil helpen.



Vraag:
Gaat een snoei- en kapklus altijd door?

Antwoord:
Nee, veiligheid voor alles. Sommige weer condities maken het werk te risicovol. Hierbij kan je denken aan vorst, harde wind en soms regenval.


Vraag:
Zijn jullie wel gecertificeerd?

Antwoord:
Wij zijn gecertificeerd voor het zagen met motorkettingzagen en klimmen in bomen. Daarnaast worden er geregeld bijscholingen gedaan om u kwalitatieve klussen te kunnen aanbieden.


Vraag:
Welke mogelijkheden zijn er om mijn boom uit de achtertuin te krijgen?

Antwoord:
Wij kunnen dit op verschillende manieren voor u doen:

  • d.m.v. een velling als de ruimte en tuin dit toelaat. Dit is een snelle methode.
  • klimmend waarbij de takken en het hout worden afgevangen. Toegepast indien er zich onder de boom schuurtjes, huizen, kassen of schuttingen bevinden.
  • met behulp van een hoogwerker. Vaak toegepast bij meerdere bomen en/of lastig klimbare bomen.
  • met behulp van een telekraan. De boom wordt in delen gezaagd waarbij elk deel uit de boom wordt gehesen naar een plek waar deze verder verwerkt kan worden.


Vraag:
Hebben jullie ook voorbeelden van uitgevoerde klussen?

Antwoord:
Jazeker wel. We zijn weliswaar geen filmproductiebedrijf maar hebben wel een paar links die u kunt bekijken hieronder of op ons
Youtube-kanaal of op onze Facebook pagina.


Share by: